Je bekijkt nu Lage infectiedruk, wie wil dat nou niet?

Lage infectiedruk, wie wil dat nou niet?

Het handhaven van een lage infectiedruk in productieomgevingen is van cruciaal belang om de veiligheid en kwaliteit van producten te waarborgen. Wanneer een productieruimte nieuw is, is het besmettingsgevaar relatief laag omdat micro-organismen nog geen kans hebben gehad om een biofilm op te bouwen. Echter, zodra de productie op gang komt, creëren vocht en eiwitten een ideaal leefmilieu voor micro-organismen. Dit kan leiden tot zorgwekkende laboratoriumresultaten.

Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om dit probleem aan te pakken. Een goede reiniging is uiteraard essentieel, omdat dit zichtbaar vuil verwijdert en de microbiële belasting vermindert. Na de reiniging wordt het ten zeerste aanbevolen om Nocotech desinfectie te gebruiken. Nocotech desinfectie is een effectief product dat verschillende soorten micro-organismen bestrijdt, waaronder bacteriën, schimmels, gisten, sporen (vormers) en virussen. Het helpt om de infectiedruk laag te houden en de microbiële populatie onder controle te houden.

Lage infectiedruk

Bedrijven die gebruikmaken van Nocotech desinfectie hebben de zekerheid van een lage infectiedruk in hun productieruimtes. Door regelmatig te reinigen en te desinfecteren kunnen zij de risico’s op contaminatie en kwaliteitsproblemen minimaliseren, waardoor zij kunnen voldoen aan de geldende hygiëne- en veiligheidsnormen.

Het is altijd belangrijk om de instructies en richtlijnen van de fabrikant op te volgen bij het gebruik van desinfectiemiddelen. Op die manier kan het optimale en veilige gebruik van het product worden gewaarborgd, waardoor de infectiedruk effectief wordt verminderd en een hygiënische omgeving wordt behouden.

Conclusie

Het handhaven van een lage infectiedruk in productieruimtes is van groot belang. Door het toepassen van een goede reiniging gevolgd door het gebruik van Nocotech desinfectie kunnen bedrijven de microbiële populatie effectief beheersen en de risico’s van besmetting minimaliseren. Dit draagt bij aan de productie van hoogwaardige en veilige producten.

Onderstaande bedrijven hebben de zekerheid van een lage infectiedruk

Aarnink Vleeswaren – Wellink –  Vleesbedrijf van Essen – Wilms Vlees – Mooijer Volendam / Lou Snoek – Sushi RAN – Poppies – FrieslandCampina – Beyond Meat – Piet de Wit Snacks – Vivera – Zweistra Vlees en vleeswaren – Koelewijn’s Haringinleggerij – Compaxo – W&G Ede – Vleescentrale van der Horst – ZG Slicing Lisse – Ruitenburg – Ter Beke Groep – Neptunus Seafood – ZG Slicing Nieuw Vennep – Zijdenbos – Peridot Food – Quik’s Potato Products – Hogeslag-Olst – Dutch Bakery Group – Chateau Briand – Qizini – Nive Interovo – Amazing Daily Cuisine – StarCuisine – VS Apple Industries – Pali Group – Kaas-Pack Holland – ExpertCheese – Farm Pack – Boermarke – Vion – Obela Florentin – Noordzee International – Van der Plas Sprouts – Kitchen on a Mission – Mora Snacks – Platvis Edam – Lau van Haren Logistics & Coldstores