Desinfectie in het OV/transport

Grondige desinfectie

voor elk transport

Of het nu gaat om transport van mensen, transport van bloemen of fruit, transport van bederfelijke goederen, desinfectie in het OV en transport is erg belangrijk.

Tijdens de lange periode waarin Covid-19 heerste heeft de Nederlandse Spoorwegen Nocotech als oplossing voor die specifieke problematiek gekozen, ambulances worden wereldwijd met Nocotech behandeld, veel van onze klanten in de vis-, en vleessector behandelen hun vrachtenwagens, containers met fruit en bloemen worden met Nocotech behandeld en zo zijn er nog tal van voorbeelden denkbaar. Voor alle transport is de Nocospray machine de perfecte machine. Handzaam, makkelijk in te stellen, snel en effectief.

Het is de beste oplossing voor infectiepreventie en tegen besmettingsproblemen op alle oppervlaktes en in alle ruimtes. Een duurzame methode op basis van waterstofperoxide die met een droge damp volautomatisch en volledig veilig en verantwoord de vrachtwagen, wagon, container, etc. desinfecteert. Het is een methode die zich al jaren wereldwijd bewezen heeft in ziekenhuizen, al vanaf 2006. En met de officiële toelating van het CTGB is het sinds eind 2015 te  gebruiken in de voedingsindustrie.

Desinfectie in het ov en de transport

Nocotech: hoe werkt het?

De Nocospray machine zet de Nocolyse Food vloeistof om in een droge damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de Nocospray machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH¯ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht.

Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.

Hygiëne voor de transportsector.

Door de vloeistof Nocolyse Food via Nocospray machine de ruimte in te blazen wordt de vloeistof omgezet in een droge ionen-damp. De ionen komen overal in de ruimte en desinfecteren elk oppervlak in de ruimte.

Biologisch

Desinfecteer je met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Nocotech is biologisch afbreekbaar, laat geen residu achter waardoor jij en anderen geen enkel gevaar lopen. Veilig, biologisch en verantwoord dus.

Met toelating

Door het CTGB is de werkzaamheid, de effectiviteit en de veiligheid getoetst en goed bevonden. Dus met de afgifte van de officiële Toelating, het N-nummer, ben je gegarandeerd van een goede en veilige desinfectie.

Met éen druk op de knop

Met één druk op de knop zet je de Nocospray aan en desinfecteert het de volledige ruimte met alles wat in die ruimte staat. Simpeler kan het niet, toch?

Tijdbesparend

Als je in de transportsector alles handmatig wil desinfecteren dan vergt dat erg veel tijd. Het is eigenlijk niet te doen. Nocotech daarentegen: Eén persoon, één druk op de knop en alles is gedesinfecteerd. Zo bespaar je mankracht, heb je zekerheid dat het goed gebeurt en draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Een hele besparing.