Desinfectie in de voedingsindustrie

Als voedselproducent sta je voor kwaliteit en voedselveiligheid.

Als voedselproducent sta je voor kwaliteit. Je klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat jouw producten lekker, vers en veilig zijn. Met name op voedselveiligheid wordt steeds strenger toezicht gehouden. Ook als je met diverse ingrediënten werkt, kan het eindproduct kwetsbaar zijn. Een effectieve desinfectie in de voedingsindustrie is essentieel voor de voedselveiligheid. Micro-organismen bevinden zich namelijk overal in de productieruimtes. Het gevolg? Een ecosysteem waarin micro-organismen kunnen uitgroeien en een steeds grotere bedreiging vormen voor een voedselveilige productie.

Biologisch

De Nocolyse Food-vloeistof is 99,9% biologisch afbreekbaar en daarmee goed voor mens, dier en milieu.

Nocotech is duurzaam

De methode is 99,9% biologisch afbreekbaar, geen residu dus naspoelen is niet nodig. Hierdoor heb je droge productieruimtes en blijven de productiemiddelen optimaal behouden.
LEES MEER

Inhoud ruimtes

Nocotech kan ruimtes desinfecteren van 50m³ tot en met 20.000m³.

Efficiënt

Voor het desinfecteren van productieruimtes in de voedselindustrie heb je niet langer veel mankracht nodig. Volledig geautomatiseerd blaast Nocotech een ruimte van 1000m³ in 10 minuten vol.
LEES MEER

Ook niet langer achterblijven op voedselveiligheid?

Hoe zorg je ervoor je dat de voedselveiligheid in productieruimtes niet in het geding komt door bacteriën en schimmels en hoe kan de biotoop in een productieruimte worden teruggedrongen? Dat is de vraag die wij onszelf een aantal jaren geleden stelde, tot we bij de Nocotech-methode uitkwamen.

Hoe werkt infectiedruk?

Wanneer er in een productieruimte met voedsel wordt gewerkt en het is vaak hetzelfde voedsel, dan ontstaat een biotoop van micro-organismen, zoals Listeria of Salmonella, die het in dat klimaat (vocht, temperatuur en eiwitten) prettig vinden. Als voorbeeld: Listeria komt via een product in de productieruimte en vermeerderd zich op een plek waar moeilijk gereinigd en gedesinfecteerd kan worden. Listeria blijft zich vermeerderen en kan zich op den duur verspreiden door de hele productie heen. Eerst is het nog niet te meten, maar ineens kan het als een explosie overal openbaren.

Het is dus essentieel om de infectiedruk te beheersen. En DAT is precies wat Nocotech doet.

Desinfectie voedingsindustrie - Nocomax Simpel Desinfecteren

Tevreden klanten

Veel gerenommeerde bedrijven gebruiken Nocotech tot volle tevredenheid. Zij willen niets anders meer. Van vis-, en vleesbedrijven tot aan bakkers en cateraars, allemaal zijn ze even enthousiast en delen zij graag hun ervaringen met Nocotech. Vraag ons dus naar referenties, die geven wij met alle plezier.

Friesland Campina

  Al na een paar korte testen waren we al overtuigd dat de Nocospray uitstekend werkt.

  Friesland Campina

  Michel Coenen, QA manager

  F. Wellink Lekkerkerk

   Wij gebruiken biologisch afbreekbare middelen voor onze machines. Desinfecteren met Nocolyse Food is dan een logische keuze.

   F. Wellink Lekkerkerk

   Peter van den Berg, Plant Manager

   Henri van de Bilt

    Eenvoudige desinfectiemethode met goede resultaten. Schoner krijg je het niet.

    Henri van de Bilt

    Jacco Duivenvoorden, Manager Operations

    Versvishandel Jan van As

     Als familiebedrijf willen we toekomstbestendig zijn. Het concept van de Nocospray helpt ons daarbij.

     Versvishandel Jan van As

     Wijgert van As, Directeur