Desinfectie Justitie en Politie

Resultaatgerichte aanpak

Alles voor een veilige omgeving

In de politie,- of justitiële cellen waar arrestanten worden geplaatst wordt het vaak erg vuil. Door fecaliën, braaksel en bloed kan een cel een zeer besmettelijke ruimte zijn. De fysieke vervuiling kan snel worden verwijderd, maar microbiologisch gezien is er nog steeds een aanzienlijk risico. De lange periode waarin Covid-19 heerste heeft veel besluitvormers bewuster gemaakt van deze risico’s. Men vindt het steeds belangrijker dat in de cellen een lage microbiologische druk heerst. Zij kiezen daarom voor de Nocotech-desinfectie om deze ruimtes te behandelen.

In kazernes, de keukens en kombuizen van Defensie komt Nocotech ook goed tot z’n recht. Hoe vaak komt het voor dat een grote groep is geveld door hetzelfde (griep) virus. En op een onderzeeër of een marineschip is het helemaal onwenselijk dat de manschappen ziek worden.

Overal waar veel mensen bijeen zijn loopt men de kans op een Influenza-virus, een Noro-virus of een SARS/Covid-virus. Dat kan voorkomen worden door Nocotech te gebruiken.Voor dit soort toepassingen is de Nocospray machine de perfecte machine. Handzaam, makkelijk in te stellen, snel en effectief.

Desinfecteren politie, justitie en defensie

Biologisch

Desinfecteer je met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Nocotech is biologisch afbreekbaar, laat geen residu achter waardoor jij en anderen geen enkel gevaar lopen. Veilig, biologisch en verantwoord dus.

Met toelating

Door het CTGB is de werkzaamheid, de effectiviteit en de veiligheid getoetst en goed bevonden. Dus met de afgifte van de officiële Toelating, het N-nummer, ben je gegarandeerd van een goede en veilige desinfectie.

Met één druk op de knop

Met één druk op de knop zet je de Nocospray aan en desinfecteert het de volledige ruimte met alles wat in die ruimte staat. Simpeler kan het niet, toch?

Tijdbesparend

Als je in de horeca een hotelkamer of een restaurantkeuken alles handmatig zou moeten desinfecteren dan vergt dat erg veel tijd. Het is eigenlijk niet te doen. Nocotech daarentegen: Eén persoon, één druk op de knop en alles is gedesinfecteerd. Zo bespaar je mankracht, heb je zekerheid dat het goed gebeurt en draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Een hele besparing.

Soms is een grondige schoonmaak noodzakelijk.

In een cellencomplex is een preventieve desinfectie niet nodig, eerder overbodig. Maar door omstandigheden kunnen cellen zeer vervuild raken. De fysieke vervuiling kan Nocotech niet oplossen. Dat moet gewoon door goed te reinigen met water en zeep. Maar daarna is de beste desinfectie wel wenselijk en soms zelfs noodzakelijk. En dat doet de Nocospray-machine. De beste desinfectie voor in een cel.

Waarom Nocospray?

De Nocospray machine zet de Nocolyse vloeistof om in een droge damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de Nocospray machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH_ ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht. Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.