Desinfectie in hotels en restaurants

Secuur en zorgvuldig

Voor desinfectie in hotels werd Nocotech veel gebruikt om hotelkamers te behandelen als er een (verdacht) geval van Covid-19 was. Dat doet men nog steeds maar men gebruikt het ook als middel om een superschone kamer op te leveren. Elke dag bezetten mensen een kamer. En elke dag wordt gereinigd en zeker na check-out wordt er grondig gereinigd. Na deze reiniging wordt Nocotech gebruikt om ook de infectiedruk in de hotelkamer te verlagen. Het fijne van Nocotech is dat alles in de kamer gewoon kan blijven staan zoals het is. Er hoeft dus geen TV te worden verplaatst.

Restaurantkeukens desinfecteren

In de restaurants wordt het eigenlijk alleen in de keuken gebruikt. Het voedsel dat daar bereid wordt, wordt in korte tijd geconsumeerd. Dus qua voedselveiligheid loopt men op dat vlak weinig risico. Toch vinden chefs het een goed en veilig idee om Nocotech te gebruiken waardoor de gehele keuken gedesinfecteerd wordt. Alle risico uitsluiten. In de Horeca is de Nocospray machine de perfecte machine. Handzaam, makkelijk in te stellen, snel en effectief.

Infectiepreventie op het hoogste niveau

Het is de beste oplossing voor infectiepreventie en tegen besmettingsproblemen op alle oppervlaktes en in alle ruimtes. Een duurzame methode op basis van waterstofperoxide die met een droge damp volautomatisch en volledig veilig en verantwoord desinfectie in hotels of horeca-keuken biedt. Het is een methode die zich al jaren wereldwijd bewezen heeft in ziekenhuizen, al vanaf 2006. En met de officiële toelating van het CTGB is het sinds eind 2015 te  gebruiken in de voedingsindustrie. 

Volledige desinfectie

Biologisch

Desinfecteer je met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Nocotech is biologisch afbreekbaar, laat geen residu achter waardoor jij en anderen geen enkel gevaar lopen. Veilig, biologisch en verantwoord dus.

Met toelating

Door het CTGB is de werkzaamheid, de effectiviteit en de veiligheid getoetst en goed bevonden. Dus met de afgifte van de officiële Toelating, het N-nummer, ben je gegarandeerd van een goede en veilige desinfectie.

Met één druk op de knop

Met één druk op de knop zet je de Nocospray aan en desinfecteert het de volledige ruimte met alles wat in die ruimte staat. Simpeler kan het niet, toch?

Tijdbesparend

Als je in de horeca een hotelkamer of een restaurantkeuken alles handmatig zou moeten desinfecteren dan vergt dat erg veel tijd. Het is eigenlijk niet te doen. Nocotech daarentegen: Eén persoon, één druk op de knop en alles is gedesinfecteerd. Zo bespaar je mankracht, heb je zekerheid dat het goed gebeurt en draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Een hele besparing.

Hoe werkt Nocotech?

De Nocospray machine zet de Nocolyse Food vloeistof om in een droge damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de Nocospray machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH_ ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht.

Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.