Desinfectie in de tandartspraktijken

Hygiënische omgeving

voor uw tandartspraktijk

Reiniging en desinfectie van apparatuur en materialen vormt samen met handhygiëne en reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumentarium de basis van de hygiënemaatregelen in de praktijk voor mondzorg. Alleen de desinfectie in de tandartspraktijken zelf heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt.

De lange periode waarin Covid-19 heerste heeft veel tandartsen bewuster gemaakt van de risico’s. Steeds meer tandartsen vinden het belangrijk dat in de ruimtes zoals wachtkamers en behandelkamers, een lage microbiologische druk heerst. Zij kiezen daarom voor de Nocotech-desinfectie om deze ruimtes te behandelen. Dag in dag uit, lopen patiënten in en uit. En elk persoon laat bacteriën en virussen achter. Zeker als men verkouden is of een slechte persoonlijke hygiëne heeft waardoor er een Influenza-virus, een Noro-virus of een SARS/Covid-virus achterblijft. Dat kan leiden tot een ongewenst hoog niveau van micro-organismen. Dit maakt desinfectie in de tandartspraktijk van groot belang.

En bij een wekelijkse behandeling wordt dat ongewenst hoog niveau verlaagd naar niveau dat wenselijk is. Met slechts een druk op de knop. Voor tandartspraktijken is de Nocospray machine de perfecte machine. Handzaam, makkelijk in te stellen, snel en effectief.

Biologisch

Desinfecteer je met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Nocotech is biologisch afbreekbaar, laat geen residu achter waardoor jij en anderen geen enkel gevaar lopen. Veilig, biologisch en verantwoord dus.

Met toelating

Door het CTGB is de werkzaamheid, de effectiviteit en de veiligheid getoetst en goed bevonden. Dus met de afgifte van de officiële Toelating, het N-nummer, ben je gegarandeerd van een goede en veilige desinfectie.

Met één druk op de knop

Met één druk op de knop zet je de Nocospray aan en desinfecteert het de volledige ruimte met alles wat in die ruimte staat. Simpeler kan het niet, toch?

Tijdbesparend

Als je in de tandartspraktijk alles handmatig zou moeten desinfecteren dan vergt dat erg veel tijd. Het is eigenlijk niet te doen. Nocotech daarentegen: Eén persoon, één druk op de knop en alles is gedesinfecteerd. Zo bespaar je mankracht, heb je zekerheid dat het goed gebeurt en draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Een hele besparing.

De Nocotech-desinfectiemethode biedt zekerheid.

Het is de beste oplossing voor infectiepreventie en tegen besmettingsproblemen op alle oppervlaktes en in alle ruimtes. Een duurzame methode op basis van waterstofperoxide die met een droge damp volautomatisch en volledig veilig en verantwoord uw praktijk en wachtruimtes desinfecteert. Het is een methode die zich al jaren wereldwijd bewezen heeft in ziekenhuizen, al vanaf 2006. En met de officiële toelating van het CTGB is het sinds eind 2015 te  gebruiken in de voedingsindustrie.

Waarom Nocotech?

De Nocospray machine zet de Nocolyse vloeistof om in een droge damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de Nocospray machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH_ ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht.

Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.