Zo werkt Nocotech

Het kan met Nocotech

Het Nocotech-concept is de toekomst op het gebied van desinfectie in de Food. Het is de nieuwste oplossing voor infectiepreventie en tegen besmettingsproblemen in (productie)ruimtes. Een duurzame methode op basis van waterstofperoxide die met een droge damp volautomatisch en volledig veilig en verantwoord alle soorten ruimtes desinfecteert. Het is een methode die zich al jaren wereldwijd bewezen heeft in ziekenhuizen en met de Toelating van het CTGB sinds eind 2015 in Nederland te gebruiken is in de voedingsindustrie. Met de Nocospray of de Nocomax stel je makkelijk het aantal kubieke meters in dat moet worden gedesinfecteerd. Met één druk op de knop of volledig geautomatiseerd desinfecteert Nocotech de volledige ruimte. van plafond tot vloer en alles wat in de ruimte aanwezig is. Na de behandeling kunnen de werkzaamheden met een gerust hart worden opgepakt. Met het Nocotech-concept bespaar je op personeel (en de dus menselijke fouten), blijft de ruimte droog, is er geen residu, dus naspoelen is overbodig en worden bacteriën niet resistent.

"De beste technologie voor het allerbeste resultaat"

Het technische verhaal van Nocotech

De Nocotech machine zet de Nocolyse Food vloeistof om in een droge damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de Nocospray machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht.

Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.

Het werkt onder andere tegen

En het werkt ook tegen

Hoe zetten wij Nocotech in?

Nocospray Simpel Desinfecteren
Nocospray

De Nocospray is licht, 5 kg. en zorgt voor een droge verneveling doordat het Venturi-effect tot op 18 meter van het toestel reikt. De snelheid van de nevel bij het verlaten van het apparaat is 80 m/s, de opgewekte deeltjes hebben een diameter van 5 micron. Je kunt gebruik maken van programmering van het volume dat gedesinfecteerd moet worden, 10 tot 1000m³. De Nocospray heeft een automatische stop, uitgestelde start, verwisselbare 1 literflessen en een fabrieksgarantie van 2 jaar. Alle betrokkenen ontvangen een instructie waarna een certificaat wordt afgegeven. Deze scholing is bovendien noodzakelijk vanwege de officiële Toelating van het CTGB.

Nocomax wandmodel
Nocomax RVS Wandmodel

Behandelt 500 m³ t/m 20.000 m³ in combinatie met Nocolyse Food vloeistof in 20 liter cans. Het is een “vaste” machine die volledig automatisch werkt. Je stelt de module in op de tijden dat de behandeling moet plaatsvinden en de rest gaat vanzelf. Alleen het wisselen van de can moet door de mens worden gedaan. En daar ontvang je een klein alarm-bericht. De Nocomax Wandmodel wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. Alle betrokkenen ontvangen een instructie waarna een certificaat wordt afgegeven. Deze scholing is bovendien noodzakelijk vanwege de officiële Toelating van het CTGB.

Nocomax rvs easy
Nocomax Easy RVS

Behandelt 500 m³ t/m 20.000 m³ in combinatie met Nocolyse Food vloeistof in 20 liter cans. Het is een mobiele machine die volledig automatisch werkt. Je stelt de kubieke meters in of via de module en de rest gaat vanzelf. Alleen het wisselen van de can moet door de mens worden gedaan. En daar ontvang je een klein alarm-bericht. De Nocomax Wandmodel wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. Alle betrokkenen ontvangen een instructie waarna een certificaat wordt afgegeven. Deze scholing is bovendien noodzakelijk vanwege de officiële toelating van het CTGB.