Desinfecteren en infectiepreventie in andere sectoren

Hygiëneveiligheid staat bij ons centraal

Sinds de uitbraak van het Coronavirus in 2020 zijn mensen extra aandacht gaan besteden aan het desinfecteren en infectiepreventie van hun ruimtes. Ook bij besluitvormers heerste er een groot bewustzijn van de risico’s van Covid-19 en de gevolgen die dit had voor de bevolking. In die periode zijn steeds meer sectoren, buiten de voedingsindustrie, het Nocotech-concept gaan gebruiken.

Doen waar we goed in zijn

Kies je voor Simpel Desinfecteren, dan kies je voor desinfecteren op hoog niveau. Met dit unieke concept desinfecteer je binnen een korte tijd een grote ruimte. De vloeistof die we gebruiken is 99,9% biologisch afbreekbaar, veilig en kan zonder gebruik van vocht.

Desinfectie en infectiepreventie

Scholen/Kinderopvang

Elke ouder weet dat hun kinderen bij de kinderopvang bacteriën en virussen oploopt die ze vervolgens mee naar huis nemen. Een virus blijft vaak lang rondwaren. Daarom is het belangrijk om alle kinderopvangruimtes te desinfecteren.

Transport

Of het nu gaat om transport van mensen, transport van bloemen of fruit, transport bederfelijke goederen, een schoon transport is erg belangrijk. Daarom is het belangrijk om transportvoertuigen goed te desinfecteren.

Horeca

In de Hotel sector werd Nocotech gebruikt om hotelkamers te behandelen als er een (verdacht) geval van Covid-19 was. Dat doet men nog steeds maar men gebruikt het ook als middel om een superschone kamer op te leveren.

Tandartsen

Reiniging en desinfectie van apparatuur en materialen vormt samen met handhygiëne en reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumentarium de basis van de hygiënemaatregelen in de praktijk voor mondzorg.

Defensie

In de politie,- of justitiële cellen waar arrestanten worden geplaatst wordt het vaak erg vuil. Door fecaliën, braaksel en bloed kan een cel een zeer besmettelijke ruimte zijn. De fysieke vervuiling kan snel worden verwijderd maar microbiologisch gezien is er nog steeds een aanzienlijk risico.

 

Nocotech

De Nocospray machine zet de Nocolyse vloeistof om in een droge damp waardoor deze als aerosolen in de lucht worden verneveld. Nocolyse is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. Het unieke is dat via verwarming een ioniserende turbine de vloeistof Nocolyse omvormt tot droge damp tijdens het uitblazen waardoor OH- ionen ontstaan.

Hoe gaan wij te werk?

De Nocospray machine zet de Nocolyse vloeistof om in een droge damp waardoor deze als aerosolen in de lucht worden verneveld. Nocolyse is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. Het unieke is dat via verwarming een ioniserende turbine de vloeistof Nocolyse omvormt tot droge damp tijdens het uitblazen waardoor OH- ionen ontstaan. De combinatie van snelheid en temperatuur ioniseert de uitgestoten deeltjes en degradeert de peroxide in sterk oxiderende, vrije radicalen – zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Door de snelle degradatie worden geen vluchtige organische stoffen gegenereerd. Deze droge damp, de deeltjesgrootte (5 µH gemiddeld), zorgt voor een langzame en perfect uniforme sedimentatie op elke vierkante centimeter van de behandelde ruimte zonder enige vochtigheid. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.

Biologisch

Desinfecteer jij jouw productieruimte met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. De vloeistof die we gebruiken is biologisch afbreekbaar, waardoor jij en anderen geen enkel gevaar lopen tijdens het desinfecteren. Veilig, biologisch en verantwoord dus.

Met toelating

Onze vloeistof Nocolyse-Food heeft niet voor niets een N-nummer gekregen. Dit desinfectieconcept heeft zich wereldwijd al jaren bewezen in ziekenhuizen. Eind 2015 maakte dit concept ook zijn doorbraak in de foodindustrie, waar het nu volop wordt ingezet voor de desinfectie van productieruimtes.

Geautomatiseerd

Met ons volledig geautomatiseerde desinfectiesysteem wordt waterstofperoxide omgezet in een droge damp, waarmee je de productieruimte makkelijk en snel desinfecteert. Met één druk op de knop zet je het Nocotech-systeem in werking en maak je een Log-6 reductie waar. Simpeler kan het niet, toch?

Tijdbesparend

Zeg je Simpel Desinfecteren, dan zeg je simpel en snel. Met één persoon, één druk op de knop en één minuut desinfecteer jij jouw hele productieruimte. Zo bespaar je om mankracht, heb je zekerheid dat het goed gebeurt en draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Een hele besparing.