Desinfectie in de kinderopvang/school

Schone oppervlaktes

Essentieel voor kinderen

Elke ouder weet dat hun kinderen bij de kinderopvang allerlei bacteriën en virussen oplopen die ze vervolgens mee naar huis nemen. En daar is niets mis mee want zo bouwen kinderen weerstand op die ze nodig hebben op latere leeftijd. Toch is het verstandig om als kinderopvang ruimtes te desinfecteren want vaak blijft zo’n virus te lang rondwaren.

Voor de kinderopvang is de Nocospray machine de perfecte machine. Handzaam, makkelijk in te stellen, snel en effectief. Het is de beste desinfectie in de kinderopvang  voor infectiepreventie en tegen besmettingsproblemen op alle oppervlaktes en in alle ruimtes. Een duurzame methode op basis van waterstofperoxide die met een droge damp volautomatisch en volledig veilig en verantwoord ruimtes in de opvang desinfecteert. Het is een methode die zich al jaren wereldwijd bewezen heeft in ziekenhuizen, al vanaf 2006. En met de officiële toelating van het CTGB is het sinds eind 2015 te  gebruiken in de voedingsindustrie.

Biologisch

Desinfecteer je met het Nocotech-concept, dan weet je zeker dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Nocotech is biologisch afbreekbaar, laat geen residu achter waardoor jij en anderen geen enkel gevaar lopen. Veilig, biologisch en verantwoord dus.

Met toelating

Door het CTGB is de werkzaamheid, de effectiviteit en de veiligheid getoetst en goed bevonden. Dus met de afgifte van de officiële Toelating, het N-nummer, ben je gegarandeerd van een goede en veilige desinfectie.

Met één druk op de knop

Met één druk op de knop zet je de Nocospray aan en desinfecteert het de volledige ruimte met alles wat in die ruimte staat. Simpeler kan het niet, toch?

Tijdbesparend

Als je in de kinderopvang alles handmatig wil desinfecteren dan vergt dat erg veel tijd. Al het speelgoed, kastjes, stoeltjes en tafeltjes. Het is eigenlijk niet te doen. Nocotech daarentegen: Eén persoon, één druk op de knop en alles is gedesinfecteerd. Zo bespaar je mankracht, heb je zekerheid dat het goed gebeurt en draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Een hele besparing.

Desinfecteren met OH¯ ionen

Door de vloeistof Nocolyse Food via Nocospray machine de ruimte in te blazen wordt de vloeistof omgezet in een droge ionen-damp. De ionen komen overal in de ruimte en desinfecteren elk oppervlak in de ruimte.

Hoe werkt Nocospray?

De Nocospray machine zet de Nocolyse Food vloeistof om in een droge damp. Nocolyse Food is een vloeistof op basis van 7,9% waterstofperoxide. In de Nocospray machine ioniseert een turbine de aangezogen lucht en geeft het een bepaalde warmte mee. Dit wordt de machine uitgeblazen met bijna 300 km/u. En tegelijkertijd neemt het een beetje Nocolyse vloeistof mee. Daarna oxideert de geïoniseerde lucht met de vernevelde Nocolyse vloeistof. Tijdens deze oxidatie ontstaan de OH¯ ionen en deze verplaatsen zich door de ruimte met de snelheid van het licht.

Door dit proces degradeert de peroxide in sterk oxiderende en zeer kortstondige ‘superoxide’ ionen. Alle micro-organismen die aanraking komen met het ion overleven dat niet. Door de snelle degradatie is er geen residu en blijven oppervlakken droog. Geheel conform de strengst geldende desinfectienormen.