Waarom desinfecteren in de voedingsindustrie een noodzaak is
Desinfecteren in de voedingsindustrie. Is dat nodig? Korte antwoord is:
Wij weten zeker dat het kan. Microbiologische reductie in uw hele productieruimte. Uw productieruimte is geen operatiekamer, dus het hóeft er niet steriel te zijn. Het Nocotech desinfectiesysteem werkt zó goed dat het alle micro-organismen reduceert tot een zeer laag niveau. En nog veel belangrijker: het geeft ze geen kans om uit te groeien.
Micro-organismen zoals (pathogene) bacteriën, virussen, gisten en schimmels zijn de boosdoeners die een voedselveilige productie in gevaar brengen. Uw grootste uitdaging hierbij, als het op hygiëne aankomt, is dat deze micro-organismen zich overal in uw productieruimte bevinden. En, dat ze iedere dag van buiten opnieuw uw productieruimte kunnen binnenkomen.
En daar komt Nocotech om de hoek kijken, het is een geautomatiseerd desinfectiesysteem. Perfect voor microbiologische reductie. De machine en een vloeistof creëren samen een geïoniseerde droge desinfecterende damp die op álle plekken in een ruimte komt: van plafond tot vloer en alles daar tussenin.
Wanneer er in een productieruimte met voedsel wordt gewerkt en het is vaak hetzelfde voedsel, dan ontstaat een biotoop van micro-organismen, zoals Listeria of Salmonella, die het in dat klimaat (vocht, temperatuur en eiwitten) prettig vinden. Als voorbeeld: Listeria komt via een product in de productieruimte en vermeerderd zich op een plek waar moeilijk gereinigd en gedesinfecteerd kan worden. Dan blijft Listeria zich vermeerderen en kan zich op den duur verspreiden door de hele productie heen. Eerst is het nog niet te meten, maar ineens kan het als een explosie overal openbaren.
Het is dus essentieel om de infectiedruk te beheersen. En DAT is precies wat Nocotech doet.
Aarnink Vleeswaren, Wellink Lekkerkerk, Vleesbedrijf van Essen, Mooier Volendam / Lou Snoek, Sushi RAN, Poppies, FrieslandCampina Beyond Meat, Piet de Wit Snacks, Vivera, Zweistra Vlees en vleeswaren, Koelewijn’s Haringinleggerij, Compaxo, W&G Ede, Vleescentrale van der Horst, Seafood Parlevliet, ZG Slicing Lisse, Ruitenburg, Terbeke, Neptunus Seafood, Blokland Cold Stores, Wilms Vlees, ZG Slicing Nieuw Vennep, Zijdenbos, Deli Jack, Quik’s Potato Products, Hogeslag-Olst, Dutch Bakery Group, PMj Foods Holland, Chateau Briand, Qizini, Vleeshandel Zuid Nederland, Nive Interovo en Amazing Daily Cuisines.
Desinfecteren in de voedingsindustrie. Is dat nodig? Korte antwoord is:
We kennen allemaal wel de desinfectiespray, ideaal voor het schoonmaken.
Over het algemeen kan gesteld worden dat het verwijderen van
Copyright 2022 Simpel Desinfecteren | Algemene voorwaarden
Cookie | Duur | Beschrijving |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |