Hoe bewaar je een goede voedselveiligheid?

Als je in de voedingsindustrie werkt, dan weet je hoe belangrijk voedselveiligheid is. Jouw consumenten willen erop kunnen vertrouwen dat zij bij jou veilig voedsel kunnen kopen. Echter merken we in ons werkveld dat er nog steeds veel producenten naar ons toe komen omdat zij de voedselveiligheid niet volledig kunnen waarborgen, ondanks dat ze er alles aan doen. Waar liggen de moeilijkheden, en hoe los je deze op? In dit artikel leggen we uit hoe je de voedselveiligheid het beste kunt behouden.

Waarom voedselveiligheid moeilijk te behouden is

In de voedingsindustrie wordt veel gebruikgemaakt van desinfecteren met naspoelen. Het is echter gebleken dat dit niet altijd effectief werkt. Bacteriën houden namelijk van vocht en kunnen zelfs na reiniging en desinfectie door de hoge luchtvochtigheid een geschikte plek vinden om zich te vestigen. Hoe grondig je de ruimte ook desinfecteert, de kans blijft bestaan dat bacteriën zich kunnen nestelen.

Een andere manier van desinfecteren

Wij hebben een alternatieve manier van desinfecteren die dit probleem aanpakt en de voedselveiligheid beter behoudt. Met de Nocotech maak je gebruik van een droge desinfectie. Bij deze techniek is naspoelen overbodig. De machine verspreidt een droge damp die bestaat uit ionen, die ervoor zorgen dat bacteriën niet overleven wanneer ze ermee in aanraking komen.

Waarom juist kiezen voor Nocotech

Dankzij droge damp bereikt Nocotech zelfs moeilijk toegankelijke plekken. Het dringt door tot in de kleinste microdelen van je ruimte. De damp oxideert met alle micro-organismen, waardoor ze geen kans hebben om te overleven. Dit voorkomt besmetting en waarborgt de voedselveiligheid. Daarnaast is het gebruik zeer eenvoudig. De machine werkt volledig automatisch, zonder menselijke tussenkomst, wat de kans op fouten door menselijke handelingen minimaliseert.

Een duurzame desinfectie

Naast een effectieve werking is Nocotech ook een duurzame keuze. De damp is biologisch afbreekbaar en naspoelen is niet nodig, wat zorgt voor waterbesparing. In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt deze technologie een toekomstgerichte oplossing voor desinfectie in de voedingsindustrie.

Maak gebruik van deze nieuwe technologie om de voedselveiligheid verder te verbeteren. Het verhoogt niet alleen de kwaliteit van je product, maar biedt ook meer zekerheid en veiligheid voor je klanten. Wil je meer weten over onze Nocotech? We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.