Infectiepreventie

In de voedingsindustrie is infectiepreventie erg belangrijk. Bij slechte hygiëne hebben micro-organismen een goede kans om zich te vestigen, wat besmetting van je product kan veroorzaken. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Als producent van voedingsproducten sta je voor kwaliteit en lever je verse, veilige en lekkere producten. We leggen je graag uit hoe jij het beste de kwaliteit van je product kunt behouden.

Het nadeel van naspoelen

Als bedrijf doe je er alles aan om de voedselveiligheid te waarborgen door goede hygiëne in alle ruimten. Het probleem is echter dat micro-organismen hardnekkig kunnen zijn en zelfs bij grondige desinfectie alsnog een risico vormen voor je product. Dit komt doordat de ruimte vaak wordt nagespoeld na het desinfecteren. Micro-organismen houden van vocht, waardoor de kans bestaat dat ze zich toch nog in de productieruimte nestelen.

Moeilijk bereikbare plekken

Ook ontstaan er vaak biotopen van micro-organismen op plekken die moeilijk te reinigen zijn. In een productieomgeving waar veelal met hetzelfde voedsel wordt gewerkt, kunnen schadelijke bacteriën zoals Listeria of Salmonella, die goed gedijen in dat klimaat, zich vermenigvuldigen. In het begin valt dit niet direct op, maar na verloop van tijd kan er een uitbraak ontstaan en kunnen micro-organismen zich door de hele ruimte verspreiden. Gelukkig is er een manier om je infectiepreventie verder te optimaliseren.

De toekomst van desinfecteren

Bij SimpelDesinfecteren gebruiken wij een innovatieve manier van desinfecteren om de infectiepreventie te verbeteren. Onze technologie, Nocotech, vereist geen naspoelen, doordat onze apparaten een droge damp met ionen door de ruimte verspreiden. Deze damp bereikt zelfs de moeilijkst bereikbare plekken. De ionen in de damp reageren met de micro-organismen en zorgen ervoor dat ze niet overleven.

Een duurzame aanpak

Voor het gebruik van onze apparaten zijn weinig mensen nodig; het proces is volledig automatisch. Je werknemers hoeven het apparaat slechts één keer in te stellen, wat menselijke fouten voorkomt. Daarnaast is onze Nocolyse Food-vloeistof, die in de apparaten wordt gebruikt voor de droge damp, biologisch afbreekbaar. Dit zorgt voor een duurzame oplossing voor de toekomst van de voedingsindustrie.

Wil je je infectiepreventie verder verbeteren? Dan is onze Nocotech een uitstekende oplossing om de nog aanwezige micro-organismen effectief aan te pakken. We weten dat elke manier van produceren uniek is en denken daarom graag met je mee. Neem gerust contact met ons op en stel al je vragen. We staan klaar om je te helpen.