Elimineren bacteriën: Een revolutionaire aanpak in de voedingsindustrie

In de voedingsindustrie is het elimineren van bacteriën cruciaal voor de voedselveiligheid en -kwaliteit. Simpel Desinfecteren speelt hierin een sleutelrol met hun Nocotech-concept. Dit concept gebruikt geavanceerde technologieën om desinfectie naar een hoger niveau te tillen, waarbij het niet alleen effectief, maar ook efficiënt en veilig is.

Wat maakt Nocotech uniek?

Nocotech’s kracht ligt in zijn vermogen om een duurzame desinfectieoplossing te bieden. De kern van dit systeem is het gebruik van waterstofperoxide, omgezet in een droge desinfecterende damp, die volautomatisch ruimtes desinfecteert. Deze aanpak heeft zich wereldwijd bewezen, vooral in ziekenhuizen, en is nu een game-changer in de voedingsindustrie. Met de Nocospray of de Nocomax kan het te desinfecteren volume gemakkelijk worden ingesteld, waardoor de hele ruimte gedesinfecteerd wordt zonder dat er residu achterblijft. Dit betekent een uitsluiting van menselijke fouten en een efficiënter desinfectieproces.

Sneller, veiliger en duurzamer

Met het Nocotech-concept krijg je niet alleen vat op alle micro-organismen, maar desinfecteer je ook een stuk sneller, veiliger en vooral duurzamer, want naspoelen is overbodig. De Nocolyse-vloeistof laat geen residu achter.

Krijg vat op alle soorten micro-organismen.

Beheers micro-organismen met ons Nocotech-concept en zorg ervoor dat productieruimtes veilig en duurzaam gedesinfecteerd zijn. Micro-organismen die voedselinfecties veroorzaken hebben op deze manier geen schijn van kans om te groeien.

Simpel desinfecteren CTGB

Hoe werkt de Nocotech machine?

De Nocotech machine transformeert Nocolyse Food vloeistof, met 7,9% waterstofperoxide, in een droge desinfecterende damp. Een turbine in de machine ioniseert en verwarmt lucht, die dan met hoge snelheid wordt uitgeblazen, terwijl het de Nocolyse vloeistof meeneemt. Dit leidt tot de vorming van OH⁻ionen, die zich razendsnel door de ruimte bewegen en alle micro-organismen onmiddellijk doden. Het resultaat is een grondige en snelle desinfectie zonder residuen, waardoor werkzaamheden na behandeling direct kunnen worden hervat.

Effectiviteit tegen diverse bacteriën, spore, sporevormers en virussen

Het Nocotech-concept is een doorbraak in desinfectietechnologie, met apparaten die volledig geautomatiseerd en met minimale menselijke interventie werken, waardoor de kans op fouten en de noodzaak voor personeel verminderd wordt. Dit systeem staat garant voor een grondige desinfectie en het elimineren van bacteriën in elke ruimt.

Simpel desinfecteren CTGB

Tevreden klanten

Veel gerenommeerde bedrijven gebruiken Nocotech tot volle tevredenheid. Zij willen niets anders meer. Van vis-, en vleesbedrijven tot aan bakkers en cateraars, allemaal zijn ze even enthousiast en delen zij graag hun ervaringen met Nocotech. Vraag ons dus naar referenties, die geven wij met alle plezier.

Friesland Campina

  Al na een paar korte testen waren we al overtuigd dat de Nocospray uitstekend werkt.

  Friesland Campina

  Michel Coenen, QA manager

  F. Wellink Lekkerkerk

   Wij gebruiken biologisch afbreekbare middelen voor onze machines. Desinfecteren met Nocolyse Food is dan een logische keuze.

   F. Wellink Lekkerkerk

   Peter van den Berg, Plant Manager

   Henri van de Bilt

    Eenvoudige desinfectiemethode met goede resultaten. Schoner krijg je het niet.

    Henri van de Bilt

    Jacco Duivenvoorden, Manager Operations

    Versvishandel Jan van As

     Als familiebedrijf willen we toekomstbestendig zijn. Het concept van de Nocospray helpt ons daarbij.

     Versvishandel Jan van As

     Wijgert van As, Directeur