Blijf bacteriën de baas in food.

In de voedingsindustrie zit natuurlijk niemand te wachten op besmettingen met Listeria of Salmonella. Daarom is het zaak de infectiedruk in de productieruimtes zo laag mogelijk te houden, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te vermeerderen en uit te groeien naar een ongewenst niveau. Met het Nocotech-concept worden productieruimtes snel, veilig, effectief en preventief gedesinfecteerd. En dat met één druk op de knop of volledig geautomatiseerd. Zo wordt de voedselveiligheid verhoogd en de bedrijfszekerheid gegarandeerd.

Als voedselproducent sta je voor kwaliteit en voedselveiligheid.

Als voedselproducent sta je voor kwaliteit. Je klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat jouw producten lekker, vers en veilig zijn. Met name op voedselveiligheid wordt steeds strenger toezicht gehouden. Ook als je met diverse ingrediënten werkt, kan het eindproduct kwetsbaar zijn. Een effectieve desinfectie is essentieel voor de voedselveiligheid. Micro-organismen bevinden zich namelijk overal in de productieruimtes. Het gevolg? Een ecosysteem waarin micro-organismen kunnen uitgroeien en een steeds grotere bedreiging vormen voor een voedselveilige productie.

Biologisch

De Nocolyse Food-vloeistof is 99,9% biologisch afbreekbaar en daarmee goed voor mens, dier en milieu.

Inhoud ruimtes

Nocotech kan ruimtes desinfecteren van 50m² tot en met 20.000m².

Simpel desinfecteren CTGB

Verbeter desinfectie met melkzuurbacteriën

Melkzuurbacteriën, misschien heb je er wel eens van gehoord in het kader van voedselbereiding en probiotica, maar wist je dat ze ook een cruciale rol kunnen spelen in desinfectieprocessen? We duiken dieper in op het interessante verband tussen melkzuurbacteriën en desinfectie. Bij Simpel Desinfecteren geloven we dat het begrijpen van deze kleine micro-organismen de sleutel kan zijn tot het verbeteren van desinfectie in diverse sectoren.

Melkzuurbacteriën behoren tot de groep van bacteriën die melkzuur produceren als bijproduct van hun metabolisme. Deze bacteriën zijn overalom ons heen te vinden, en in veel gevallen zijn ze zelfs nuttig. In de voedingsindustrie worden melkzuurbacteriën vaak gebruikt voor het fermenteren van voedsel, zoals bij de productie van yoghurt en zuurkool. Maar wat hebben ze te maken met desinfectie?

Het verband tussen melkzuurbacteriën en desinfectie

Het blijkt dat melkzuurbacteriën een rol kunnen spelen in het verbeteren van desinfectieprocessen. Ze worden gebruikt om de infectiedruk in productieruimtes te verminderen en de groei van schadelijke bacteriën en schimmels te voorkomen. Hoe werkt dit?

Melkzuurbacteriën produceren melkzuur, een organische verbinding die dezuurgraad in een omgeving verlaagt. Dit lage pH-niveau heeft invloed op de leefomgeving van andere micro-organismen, waardoor het voor schadelijke bacteriën en schimmels moeilijker wordt om te overleven en zich te vermenigvuldigen.

Bij Simpel Desinfecteren maken we gebruik van het Nocotech-concept, waarbij melkzuurbacteriën een rol spelen. Met behulp van Nocolyse-Food, een vloeistof op basis van waterstofperoxide, genereren onze Nocotech-apparaten een droge damp die melkzuurbacteriën verspreidt. Deze methode is uiterst effectief in het desinfecteren van productieruimtes, waardoor schadelijke micro-organismen geen kans krijgen om te groeien.

Simpel desinfecteren CTGB

Tevreden klanten

Vele bedrijven in de foodindustrie en andere sectoren gingen je voor in het desinfecteren van hun productieruimte. Zij delen hun ervaringen graag met je.

Friesland Campina

  Al na een paar korte testen waren we al overtuigd dat de Nocospray uitstekend werkt.

  Friesland Campina

  Michel Coenen, QA manager

  F. Wellink Lekkerkerk

   Wij gebruiken biologisch afbreekbare middelen voor onze machines. Desinfecteren met Nocolyse Food is dan een logische keuze.

   F. Wellink Lekkerkerk

   Peter van den Berg, Plant Manager

   Henri van de Bilt

    Eenvoudige desinfectiemethode met goede resultaten. Schoner krijg je het niet.

    Henri van de Bilt

    Jacco Duivenvoorden, Manager Operations

    Versvishandel Jan van As

     Als familiebedrijf willen we toekomstbestendig zijn. Het concept van de Nocospray helpt ons daarbij.

     Versvishandel Jan van As

     Wijgert van As, Directeur

     Simpel desinfecteren CTGB

     Voordelen van melkzuurbacteriën in desinfectie

     Het gebruik van melkzuurbacteriën in desinfectieprocessen biedt diverse voordelen:

     1. Snelle en effectieve desinfectie
      Melkzuurbacteriën helpen bij het verminderen van de infectiedruk en
      dragen bij aan een snelle en effectieve desinfectie van productieruimtes.
     2. Duurzaamheid
      De Nocolyse-vloeistof laat geen residu achter, wat betekent dat naspoelen overbodig is. Hierdoor wordt bijgedragen aan een duurzame en milieuvriendelijke desinfectiemethode.
     3. Betrouwbaarheid
      Voedselproducenten streven naar 100% voedselveiligheid en betrouwbaarheid. Het gebruik van melkzuurbacteriën in desinfectieprocessen draagt bij aan deze doelstellingen.

     Benieuwd naar de mogelijkheden van Simpel Desinfecteren?

     Melkzuurbacteriën spelen een verrassende en waardevolle rol in desinfectieprocessen. Bij Simpel Desinfecteren zijn we ervan overtuigd datbegrip van deze micro-organismen kan bijdragen aan verbeterde desinfectiemethoden in diverse sectoren. Ons Nocotech-concept, dat melkzuurbacteriën inzet voor desinfectie, biedt snelle, veilige en duurzame oplossingen voor het verminderen van infectiedruk en het waarborgen van voedselveiligheid.

     Als je op zoek bent naar een betrouwbare en innovatieve desinfectiemethode, overweeg dan om melkzuurbacteriën een rol te laten spelen in jouw desinfectieproces. Bij Simpel Desinfecteren staan we klaar om je te helpen bij het verbeteren van desinfectie in jouw sector.

     Wil je meer informatie over ons Nocotech-concept en hoe melkzuurbacteriën kunnen bijdragen aan effectieve desinfectie? Neem gerust contact met ons op, en we beantwoorden graag al je vragen. Samen streven we naar een schone en veilige omgeving.

     Simpel desinfecteren CTGB