Desinfecteren in de Food: sneller en veiliger

Als voedselproducent staat u voor kwaliteit. Uw klanten moeten er immers op kunnen vertrouwen dat uw producten niet alleen lekker en vers zijn, maar ook veilig. Met name op hygiëneveiligheid wordt steeds strenger toezicht gehouden. Via regelgeving en natuurlijk op de eerste plaats door uzelf. Een recall is wel het laatste wat u wilt.

Hygiëne in de food: de boosdoeners

Hygiëne in de food luistert immers nauw. Zeker als u met diverse ingrediënten werkt, kan uw eindproduct kwetsbaar zijn. Zo kan het eindproduct zelf drager zijn van diverse pathogene bacteriën. Maar ook uw productieomgeving of uw machines kunnen besmet zijn.

Micro-organismen zoals (pathogene) bacteriën, virussen, gisten en schimmels zijn de boosdoeners die een voedselveilige productie in gevaar brengen. Waarbij uw grootste uitdaging als het op hygiëne aankomt, is dat deze micro-organismen zich overal in uw productieruimte bevinden. En, dat ze iedere dag van buiten opnieuw uw productieruimte kunnen binnenkomen.

Biotoop in uw productieruimte groeit

Het gevolg is dat er in uw productieruimte een biotoop ontstaat: een zg. ecosysteem waarin micro-organismen goed gedijen, groeien en zo een steeds grotere bedreiging vormen voor een voedselveilige productie. En, waardoor u in een constant gevecht blijft tegen Listeria, Salmonella, schimmels, E. coli en andere micro-organismen.

Infectiedruk verlagen: hoe doe je dat?

Dus hoe verlaagt u nu de infectiedruk in uw productieruimte? Hoe dringt u de biotoop in uw productieruimte terug? Met traditionele middelen zoals chloor- en alcoholhoudende middelen en mankracht zoals u gewend? Of kan het beter, grondiger, sneller en milieuvriendelijker…?

Dat is de vraag die wij onszelf een aantal jaren geleden stelden. Desinfectie in de voedselindustrie moest beter kunnen vonden we. En het goede nieuws is dat het kan, met de Nocotech-methode. Sinds eind 2015, toen het Ctgb ons een N-nummer voor de voedingsmiddelenindustrie toekende. Vanaf dat moment kunt u het gevecht tegen Listeria, Salmonella en E. coli met een druk op de knop winnen.

Nocotech: duurzaam desinfecteren in de food

Kunt u het zich voorstellen? Nooit meer onzeker over (mogelijke) besmettingen? Met 1 druk op de knop een volledig voedselveilige productieomgeving? Lees hier meer over het Nocotech-concept, onze duurzame desinfectiemethode.

Infectiedruk?

In ruimtes waar voedsel wordt verwerkt, kennen we twee situaties waar micro-organismen een negatieve invloed hebben op uw producten:

1. Oppervlakken en lucht die direct in contact komen met uw product. Zijn deze oppervlakken besmet met micro-organismen, dan komen deze ook in direct contact met uw product.

2. Oppervlakken die niet direct in contact komen met uw product. Deze oppervlakken hebben een biofilm waarin bacteriën kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan ontstaat een biotoop waardoor de infectiedruk in uw productieruimte toeneemt.

Kwaliteitsmanagers en eigenaren over Nocotech

Lees hier het artikel in vakblad Voedingsindustrie waarom kwaliteitsmanagers van o.a. de Febo, Klaas Puul en Excellent AGF zo tevreden zijn over het Nocotech-concept. En bekijk welke concurrenten van u al duurzaam desinfecteren met ons systeem.

Visscher Seafood Urk

Richard Brouwer, QA manager

De Nocomax helpt ons om in de productieruimte de aangroei van de biofilm te elimineren.

Mooijer Volendam

Jan Kwakman, general manager en moleculair bioloog

Overal wordt gedesinfecteerd, ook daar waar je normaal niet bij kunt

Bergwerff’s Slagerijen

Ad Bergwerff, eigenaar en voorzitter KNS

De Nocospray is uitermate effectief en simpel in gebruik.

Febo Fabriek

Ferry Stevens, QA manager

Verbluffend…