Nocospray - nieuw - biologisch-desinfecteren-in-de-food - simpeldesinfecteren.nl

De Producent: Nocospray van kaasboerderij naar kaasboerderij

kaasmakers_boerderij De Producent werken met Nocospray

Een kaasmakersboerderij van De Producent

Wanneer: november 2017

Waar: In de kaasmakerijen op de boerderijen van De Producent

Wie: Lidewij Verweij, KAM-medewerker/ QESH department De Producent

Waarom: “De Producent is een coöperatie van boerenkaasbereiders. Het Nocospray concept gaan wij toepassen in de kaasmakerijen op de boerderijen. Door de compacte afmeting van het apparaat kunnen we het makkelijk verplaatsen en kan de Nocospray van kaasboerderij naar kaasboerderij. Ook is het apparaat makkelijk in gebruik, waardoor we de boeren snel duidelijke instructies kunnen geven. De positieve testresultaten en de veiligheid van het middel waren voor ons doorslaggevend om met het Nocospray concept aan de slag te gaan.”

Bedrijf: De Producent. De Producent uit Gouda is sinds 1915 een coöperatieve handelsvereniging van boerenkaasbereiders die hun boerenkaas exclusief voor De Producent maken en gezamenlijk opslaan en verkopen. Onder meer voor het eigen A-merk ‘De Producent’ die van superieure kwaliteit is.

De Producent is met 45 eigen streekgebonden traditionele kaasboerderijen de grootste boerenkaasproducent van Nederland waar van generatie op generatie de kennis en de liefde  voor het kaasmaken wordt doorgegeven. Niet centraal geproduceerd zoals bij kaasfabrieken, maar op die plekken in Nederland waar de natuurlijke streekgebonden smaakinvloeden het verschil maken. Om te beginnen door wat de koe lokaal eet: van klaver en een rijke mengeling van grassoorten in de waterrijke landerijen in de Krimpenerwaard tot kamille in de uitgestrekte landerijen in De Beemster. De basis van puur vakmanschap die deze kaasboeren in ere houden.

www.deproducent.nl